65 000 лева са необходими на 52-годишният Стефан Грозев от Горна

...
65 000 лева са необходими на 52-годишният Стефан Грозев от Горна
Коментари Харесай

Стефан Грозев загуби крака си след Ковид

65 000 лв. са нужни на   52-годишният Стефан Грозев от Горна Оряховица за бедрена протеза, откакто загуби десния си крайник след боледуване от ковид, съобщи.

Грозев и брачната половинка му Диляна са се заразили при започване на декември. Тя е учителка по биология и допуска, че вирусът влезнал в фамилията им от учебно заведение. Диляна изкарва леко заболяването, до момента в който Стефан се утежнява бързо и постъпва в болница.

" Последва карантина, само че той се утежни, температурата стартира да става неконтролируема, при което се наложи на 8 декември той да постъпи на болнично лекуване в Горна Оряховица. На 14 декември беше изписан по неотложност с диагноза. Беше настъпило затруднение – задръстване на задколянна артерия на десния крайник. И по този начин пристигнахме в Плевен ", описа Диляна.

Оказва се, че вирусът довел до инфектиране на кръвоносните съдове и в организма на Стефан се образуват съсиреци.

" Пътувах с колата зад колата за спешна помощ към Плевен. Беше доста под напрежение миг, тъй като даже докторът ни сподели, че всяко едно тръскане на колата за спешна помощ е рисково за живота му! ”, сподели Венелин Георгиев, който е приятел на Стефан.

Мъжът е признат незабавно в Университетската болница в Плевен. Претърпява две незабавни интервенции и поради риск от нови тромбози му правят бедрена ампутация. През януари Стефан към този момент е в устойчиво положение и стартират да се приготвят за протезиране на десния крайник.

" Открихме точната компания, която може да направи това нещо - в оптималната степен да задоволи условията и упованията ни откъм подвижност, интензивност, метод на живот, темп, специфика, характерност. Но сумата, която е в офертата е на стойност 64 500 лева ", споделя брачната половинка му.

Семейството започва интернет акция за събиране на непостижимата сума, на която се отзовават другари и съграждани. Семейство Грозеви се надяват българи с огромни сърца да поддържат Стефан, с цел да се върне към пълностоен метод на живот, да се движи още веднъж и да работи.

Можете да извършите подаяние на следната сметка:

UniCredit Bulbank

Банкова сметка в лв.: BG54 UNCR 7000 1524 2856 16

BIC код: UNCRBGSF

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР